Ennyit költenek utazásra idén ősszel a magyarok: ez a legkedveltebb úticél

 

A négy napos hétvégék és az őszi szünet utazásra csábít rengeteg embert. A Bónusz Brigád adatai alapján évek óta a legnépszerűbb őszi úti cél belföldön Lillafüred. Legtöbben kettesben és három napra utaznak el, ha belföldi utazás mellett döntenek, az utazók pedig egyre jobb minőségű utakat tudnak megfizetni.

Harmadik éve Lillafüred a kedvenc belföldi úti cél a kikapcsolódni vágyó magyar lakosság körében. Tavaly ősszel még a Mátra és Dunaszentmiklós, míg 2016-ban Siófok és Debrecen volt az ezüst -, illetve a bronzérmes célpont, idén Miskolctapolca és Hajdúszoboszló végzett dobogós helyen. Úgy tűnik, ősszel wellnessre és kirándulásra vágynak a legtöbben, töretlen ugyanis azoknak a helyeknek a népszerűsége, amelyek ötvözni képesek ezt a két kikapcsolódási módot.
Közeli, könnyen megközelíthető külföldi úti célok is népszerűek voltak 2018 őszén. Idén ebben az időszakban a pihenés külföldi helyszínéül a legtöbben Velencét választották, tavaly hasonló időszakban még Prága, 2016-ban pedig szintén egy olaszországi város, Firenze volt a favorit.

Hány napra és hányan?

A hosszú hétvégékhez igazodva, belföldre legtöbben 3 napra utaztak a Bónusz Brigád felhasználói adatai szerint. Hasonlóan ehhez az arányhoz, kiugró többségben voltak azok, akik kettesben utaztak el ebben az időszakban.

Külföld esetében 2016-ban még az egynapos utak voltak a legkelendőbbek: ekkor az összes foglalás felét az ilyen kiruccanások tették ki, 2017-ben azonban már elkezdődött az eltolódás a hosszabb utazások felé. Mára, hasonlóan a belföldi utazásokhoz, a külföldi desztinációk esetében is a 3 napos utak lettek a legnépszerűbbek, bár az 1, illetve a 2 napos szállásfoglalások aránya ccsak sekély mértékben marad el a 3 naposokétól.

Ennyit költöttünk utazásokra

Természetesen az ár nagyon fontos tényezője az utazásnak: 2016-ban egy pár napos belföldi kikapcsolódásra átlagosan a 26.800 forintot költöttek az utazók, idén ez 29.500 forintra rúgott - ez arra utal, hogy egyre jobb minőségű utakat, szállásokat tudnak megfizetni a magyarok - ismerteti tapasztalatait a Bónusz Brigád.

A külföldi utazások esetében is hasonló mértékű volt a vásárolt utak átlagárának változása: 2016-ban átlagosan 18.000 forintba kerülő utakat választottak, idén átlagosan 23.000 forintot költöttek az emberek egy külföldi pihenésre.

Úgy tűnik tehát, hogy a magyarok számára fontossá vált az őszi kikapcsolódás: összehasonlítva korábbi hasonló időszakokkal egyre többen és egyre hosszabb utazásokat választanak. Nem csak az őszi utazás népszerűsége nő: sokan hagyják maguk mögött az adventi vagy épp a karácsonyi őrületet, másokat havas kirándulások és sípályák vonzanak a téli időszakban.

https://www.penzcentrum.hu/utazas/ennyit-koltenek-utazasra-iden-osszel-a-magyarok-ez-a-legkedveltebb-uticel.1071484.html

Vissza

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.