Népszerű buszos úti célok Európában

népszerű buszos uticélok

A busszal történő utazásnak különleges hangulata van. Bár manapság elsősorban belföldi úti cél esetében választjuk a buszt mint közlekedési eszközt, de külföldi utazások esetében is érdemes fontolóra venni. Megfelelő létszámú társaság, például egy vállalati kirándulás esetén nem csak gazdaságosabb, de talán a legkényelmesebb alternatívát jelentheti, ha buszt bérlünk. Vegyük sorra, hogy melyek a buszos túrák legnépszerűbb úti céljai az őszi és téli szezonban.

Bár a nyár jelenleg nagyon távolinak tűnhet, de nem lehet túl korán elkezdeni tervezni a jövő évi nyaralást. A nyári melegben a buszos utazások között Horvátország és az Adriai-tenger, Szlovénia gyönyörű vidékei, Észak-Olaszország ékszerdoboza, Velence, illetve a balkán lélegzetelállító tájai, például Montenegró a legnépszerűbbek.

Adventi vásárok

Lassan, de biztosan közeledünk az adventi időszakhoz, így érdemes lehet ezzel kezdeni a felsorolást. Az adventi vásár kapcsán a legtöbb ember fejében Bécs jelenik meg, hiszen ez az egyik legjelentősebb vásár, ráadásul az egyik legközelebbi alternatíva. De vonzó alternatíva lehet a szintén ausztriai Salzburg, Németországban Frankfurt vagy akár a francia Colmar városa.

Síutak

Az év ezen időszakában a sí utak is hasonló népszerűségnek örvendenek. Ismét érdemes Ausztriával kezdeni a sort, nem csak közelsége, hanem az itt található festői szépségű síterepek miatt is. Ausztrián belül a Kitzbühel érdemli meg az első helyet, hiszen a német skiresort.de szakértői 2013 óta minden évben ezt a síterepet választják meg a világ legjobbjának. De Ausztria több nagyszerű síterepet is rejteget, ilyen például Sankt Anton am Arlberg, Zell am See vagy az Innsbrucktól nem messze található SkiWelt Wilder Kaiser.

Észak-Olaszországban például a Bolzano közelében fekvő Val Gardena várja a síelni vágyókat. Ráadásul a Dolomitok szépsége azokat is képes magával ragadni, akik nem rajonganak a téli sportokért.

A svájci síterepek közül Zermattot és Sankt Moritz –ot említenénk meg. 3900 méteres tengerszint feletti magasságával előbbi a világ egyik legmagasabban fekvő síterülete, míg utóbbi az egyik leghíresebb és legelőkelőbb úti cél a síelők között.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a franciaországi síterepekről sem. A Portes du Soleil a 12 különálló reszortjával, valamint Európa egyik legismertebb síparadicsoma, az Alpe d’Huez kihagyhatatlan a felsorolásból.

Városnézés

Számos várost találunk Európa szerte, melyek vonzó úti célok lehetnek a hűvösebb időben is. Ilyen például Párizs, Berlin, Krakkó, Milánó, vagy a korábban már említett Prága is.

De érdemes lehet olyan helyeket is fontolóra venni, melyeket elsőre inkább a nyaraláshoz kötnénk. Felsorolni is hosszú lenne, hogy hány olyan város van, amelynek teljes, valódi szépségét a turistaszezonban nehéz vagy talán lehetetlen is átélni. Fiume, Trieszt, Róma vagy akár Marseille városa például olyan csodákat tartogathat, melyeket a nyári forróságban, a turistáktól hemzsegő utcákon észre sem vennénk.

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.