Oktoberfest

Az Oktoberfest-et először 1810. október 12-én rendezték meg. I. Lajos király feleségül vette Terézia Sarolta szász hercegnőt és München város egész lakossága hivatalos volt az ünnepségre. Azóta hívják azt a mezőt Theresienwiesének („Terézia-mező”). 1813-ban a napóleoni háborúk miatt nem tudták megtartani a fesztivált, de ezután évről évre nagyobb lett. Az első körhintát 1818-ban állították fel itt. 1819-ben a müncheni városatyák vették át a fesztivál vezetését, és innen kezdve az Oktoberfestet minden évben megünnepelték. 1910-ben ünnepelte a fesztivál a 100. születésnapját, ebből az alkalomból 12 000 hektoliter sört mértek ki. A Bräuroslban, az akkori legnagyobb sátorban 12 000 vendég foglalhatott helyet. Ma a fesztivál legnagyobb sörsátra a 10 000 férőhelyes Hofbräu-Festhalle. Az Oktoberfest látogatóinak száma ma már meghaladja a a 6  illió látogatót. Az Oktoberfest látványosságai: 

Óriáskerék: először 1880-ban állították fel, ekkor a magassága 12 méter volt. Manapság az egyik legkedveltebb attrakciónak számít a most már 50 méter magas óriáskerék. 

Krinolin: egy tradicionális körhinta, melyet 1938-ig emberi erővel forgatták,  ami 1924 óta része az Oktoberfestnek. Kerek formája és a forgó mozgása egy krinolinra emlékeztet, innét kapta a nevét. 

Toboggan: egy toronycsúszda, ami 1906 óta található az Oktoberfesten. Középen egy gyors szállítószalag viszi az utasokat 8 méter magasra, majd a toronyból nagy sebességgel csúsznak le a torony körül tekergő facsúszdában.

Olympia Looping: egy hordozható hullámvasút, az egyetlen öt fordulót tartalmazó hullámvasút a világon.

Alpinabahn: a világ legmagasabb hordozható hullámvasútja.

Powertower: a világ legmagasabb hordozható szabadesés tornya.

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.