Segítség őszi céges kirándulások szervezéséhez

őszi céges kirándulás

A céges kirándulások a csapatépítés és a közös kikapcsolódás legfontosabb és legjobb eszközei. A közösen szerzett emlékek és az együtt átélt élmények erős kapcsot tudnak képezni az emberek között, ezáltal pedig összetartó és jól működő munkahelyi közösséget teremthetnek. Azonban a megfelelő úti cél kiválasztása gyakran nem könnyű feladat.

Mit vegyünk figyelembe?

A fő nehézséget az utazás megtervezése során az jelenti, ha nagyon sokszínűek a dolgozóink. Ezalatt főleg az életkort és az edzettségi szintet kell érteni, hiszen egy idősebb kolléga például nehezebben teljesíti azt a túrát, ami egy sportos 25 évesnek meg sem kottyan, vagy éppen kevésbé bírja az egész napos városnézést. Emellett persze az egyéni képességek is szerepet játszhatnak. Remek program lehet például egy közös biciklizés a Tisza-tó körül, kivéve, ha valaki a társaságból nem tud biciklizni. Egy kellemes kenutúra a Gemenci erdő mélyén felüdülés testnek és szellemnek egyaránt, feltéve, hogy senki sem szenved víziszonyban.

Gyalogos túrák a természetben

Az egyik legjobb megoldás a természetben való kirándulás. A friss levegő és a gyönyörű tájak egyaránt nyújtanak kikapcsolódást a testnek és a léleknek. Ahogy korábban már említettük, a túraútvonal megválasztásakor érdemes figyelembe venni az útitársak életkorát és edzettségi szintjét, hiszen nem az a cél, hogy rekordidő alatt teljesítsünk egy nehéz útvonalat, hanem az, hogy kötetlen keretek között, jó hangulatban, együtt teljesítsük a távot.

Egy könnyű túraútvonal található például Hollókőnél, amely az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. A Cserhát szívében fekvő településen festői látvány tárul a túrázók elé. A túra jól jelzett turistautakon, ösvényeken és erdészeti utakon vezet, olykor kisebb kaptatókkal, így ez az útvonal nem jár nagy megerőltetéssel, a Kéz-kilátóból elénk táruló látvány pedig garantáltan kárpótol minket a fáradozásunkért.

Egy másik lehetséges úti cél a Bükk. A fennsík több túrázási lehetőséget is tartogat, köztük az igen népszerű Szalajka-völgyet, a meghitt Lillafüredet, bejárható barlangokat és tanösvényeket. Pihenésképpen később igénybe vehető a kisvasút, illetve a közeli termálfürdőkben is megpihenhetünk. Egy kellemes vacsora vagy egy jó hangulatú beszélgetés mellé pedig tökéletesen kiegészítők lehetnek a történelmi egri borvidék borai.

Kerékpártúrák

Manapság sok munkahely egyre inkább támogatja a kerékpárral történő munkába járást, így kézenfekvő megoldás lehet egy kerékpártúra is. Szerencsére már számos településen működik bicikli-bérbeadás, így nem kell feltétlenül magunkkal vinni saját kétkerekűnket. Jelenleg talán a tókerülő útvonalak a legnépszerűbbek, így például a Tisza-tó, a Fertő-tó, a Velencei-tó vagy akár a Balaton is remek választás lehet. Utóbbitól sem kell megijedni, hiszen a teljes tó megkerülése mellett lehetőség van a keleti és a nyugati medence megkerülésére is a komp segítségével, de akár csak egy rövidebb szakaszt is kiszemelhetünk valamelyik parton.

Városnézés

A kirándulások másik válfaját a városnéző utak képezik. Ez az idősebb korosztálynak is könnyebben befogadható program, hiszen összességében nézve kevésbé megerőltető, ha pedig mégis elfáradnának, egyszerűen csak beülhetnek megpihenni egy kedves kis cukrászdába vagy kávézóba. A jelenlegi bizonytalan helyzetben külföldi utat tervezni nem egyszerű, de Bécs, Pozsony vagy éppen Prága mindig vonzó úti cél.

Belföldön is számtalan város van, amelyet érdemes lehet meglátogatni az év ezen szakában is. Ilyen például Veszprém, Balatonfüred, Sopron, Kőszeg, Debrecen, Szeged, Eger vagy éppen Pécs is, hogy csak néhányat emeljünk ki közülük.

Az öt legnépszerűbb úti cél

A hozzánk befutó megrendelések alapján a legnépszerűbb úti célok a céges csapatépítő kiránduláshoz a következők: Etyek, Visegrád, Szentendre, Tata és Bokod.

Etyek elsősorban borairól lehet ismert a legtöbbek számára. Nevezetességei között szerepel a Magyar-kút, ”Etyekwood”, a Kálvária-domb, templomai és kápolnája vagy éppen a köztéri műalkotások.

Visegrád is vonzó célpont, a Fellegvárral, a Királyi palotával, a Salamon-toronnyal és még sorolhatnánk. Ráadásul komppal gyorsan és könnyedén át lehet jutni a túlparton fekvő Nagymarosra is.

Szentendrét szintén aligha kell bárkinek bemutatni. Története az őskorig nyúlik vissza. Számos vallási épülete mellett, a Szentendrei Képtár, színházak, emlékmúzeumok és múzeumok, például a Skanzen is remek programként szolgálhat.

Tata az élővizek városa, 2010-ben pedig a biodiverzitás magyarországi fővárosa lett. Tata közepén található az Öreg-tó, partján a tatai várral. Az Esterházy-kastély, a Hősök tere, a Kálvária-domb, a vízimalmok és a Kőfaragó-ház is megérdemlik helyüket az idelátogatók programtervében.

Bokod szintén rendkívül népszerű választás, melyet főként a Bokodi Lebegő Falunak köszönhet. Emellett érdemes még megemlíteni a mindössze 8 km-re fekvő Véresszentkeresz apátság romjait is.

Megközelítés

Bármilyen jellegű kirándulás mellett tesszük is le a voksunkat, a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja az úti cél megközelítésének a busz- vagy kisbuszbérlés, létszámtól függően. Ráadásul a buszos utazás kényelme, különleges hangulata és kötetlensége is nagyban hozzájárul a csapatépítés sikeréhez. Egyfelől lehetőséget biztosít a beszélgetésekhez, másfelől jó hangulatban vághatunk neki az utunk érdemi részének.

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.