Úti célunk: Prága

Csoportunk a mai napot Prágában, az "Arany városban" tölti. Ezt az elnevezést valószínűleg I. Károly cseh király és német-római császár idejében kapta, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait. Az alábbiakban összegyűjtöttük Prága nevezetességeit, amelyet feltétlenül látni kell:

Prága hangulatos és egyik fő látványosságának számító Károly hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk, mely 1357 óta a város első állandó hídja. A 16 pillérrel endelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. 

A Szent Vitus Székesegyház Prága látképének legmeghatározóbb épülete, mely egyben Csehország legfontosabb temploma is. Gótikus stílusban kezdték el építeni, majd  reneszánsz stílusban folytatták, de befejezésekor már barokk építészeti elemeket használtak fel. A székesegyházban található az ország legnagyobb harangja, itt őrzik a koronázási ékszereket és itt nyugszik több király, közöttük Rudolf és V. László magyar királyok.

Boldogasszony Templom (Tyn Templom) az Óváros térhez közel található, mely egy 14. századi gótikus templom. A nyolcvan méter magas tornyai tűnnek fel, az Ádámot és Évát jelképező, fiatornyokkal díszített tornyok fontos jelképei a városnak. Itt található Prága legrégebbi orgonája. Építészete, félezer éves szobrai miatt kedvelt látnivaló, de leglátogatottabb része mégis egy sírhely. A dán származású, 16. századi csillagász, Tycho Brahe nyugszik itt. 

Az Óváros tér legnépszerűbb látnivalója a régi városháza homlokzatán látható csillagászati óra, az Orloj. Az óramű az idő mellett a Nap és a Hold állását, valamint az évszakokat és a csillagjegyeket is mutatja. Különlegessége, hogy minden egész órát egyházi témájú figurák köszöntik.

Az Óvárosi hídtorony a Károly híd óvárosi hídfőjénél áll, melyet az 1300-as évek végén építették. A torony 64 m magas és a világ leghíresebb gótikus építményei között szerepel, védelmi funkciója volt. Az óváros felőli oldalán VI. Károly és fia, IV. Vencel szobra és annak a tíz országnak a címere látható, amely az uralmuk alá tartozott.

A prágai Vár (Prazsky hrad) a város panorámáját meghatározó épület, mely Európa legnagyobb várkomplexumának számít. Gyönyörű panoráma fogadja a turistákat. A várat gyönyörű kertek, bástyák, tornyok, templomok, kis utcák veszik körbe.

Az Óváros tér Prága óvárosának lüktető szíve a 11. század óta, ahol a főbb látnivalók találhatók. Az itt található épületek leginkább románkori vagy gótikus stílusban épültek, macskakő borítja. Mutatványosok, szabadtéri programok, kávézók és éttermek garantálják a nyüzsgést.

A Lőportorony Prága másik híres gótikus tornya. 1475-ben kezdték építeni, koronázási ajándék volt II. Ulászlónak. Nevét onnan kapta, hogy az 1600-as években lőpor raktárként használták. 

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.