A Busline is készül a téli közlekedésre!

Készüljön fel Velünk!

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban is minden rendben legyen az utakon, az autóbuszaink felkészítésén túl a gépkocsivezető kollegáinkat is ellátjuk jó tanácsokkal, mire figyeljenek oda a téli közlekedésnél Az évszaknak megfelelő szélvédőmosó-folyadék, a jégkaparó és a jégoldó spray is ajánlott. A latyakos idő az alvázra is káros hatással van, ennek következményeit elkerülhetjük akkor, ha rendszeres alvázmosással gondoskodunk a gépjármű állagmegőrzéséről. Az alábbiakban összegyűjtöttük mire érdemes odafigyelni a gépjármű télre való felkészítésénél, amit mi kötelező jelleggel minden évben elvégzünk az autóbuszainkon:

Téli gumik

Cseréltessük ki a nyári gumiabroncsokat télire. Nálunk már elkezdődött az autóbuszaink téli gumizása. A szakemberek minden évben hangsúlyozzák, hogy ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá süllyed, és ez tartósnak mutatkozik, akkor mindenképpen ajánlott a csere. A téli gumik futófelület-mintázatát arra tervezték, hogy hóban és jégen jól tapadjon. A téli gumi sem szünteti meg teljesen annak az esélyét, hogy megcsúszunk, de sokkal jobb a tapadása.

Ellenőrizzük a guminyomást

A gumiabroncsokat megfelelő nyomásra fújjuk a lehető legjobban tapadás elérése érdekében. A leengedett gumiabroncsok lezárják a futófelületet, s így jelentősen csökkentik a tapadást, és növelik annak valószínűségét, hogy megcsúszunk a jeges úton. A legtöbb benzinkúton könnyen és mindenféle költség nélkül ellenőrizhetjük az abroncsok nyomását. Kollegáink minden túra előtt rendszeresen ellenőrzik a guminyomást autóbuszainkon.

Ellenőrizzük az akkumulátort

Győződjünk meg róla, hogy az akkumulátor oszlopai és csatlakozásai korróziómentesek, és hogy elegendő vizet kap. Szükség esetén töltsük fel desztillált vízzel. Hideg időben a motor több áramot igényel az induláshoz. Autóbuszainkban kétévente cseréljük az akkumulátorokat a további problémák elkerülése végett.

Használjunk fagyálló keveréket

Télen megvédi a motort a fagyástól, nyáron a túlmelegedéstől, valamint a korróziótól. Fontos, hogy egyenlő részben legyen a hűtőrendszerben fagyálló és víz – az 50 : 50 arány a norma. Autóbuszainkban a keverék állapotát fagyállóteszterrel ellenőrizzük, hiszen a téli időszakban nem ritka, hogy úticéljainkon az éjszakai hőmérséklet akár -30°C alá is süllyed.  A fagyállótesztert bármelyik autóalkatrészboltban beszerezhetjük. 

Győződjünk meg róla, hogy látunk

Mikor cseréltük ki utoljára az ablaktörlő lapátjait? Általában egy évig használhatóak hatékonyan. Még egy fontos lépés, amelyet meg kell tennünk: töltsük fel a szélvédőmosó tartályát téli ablakmosó folyadékkal (a víz nem jó ilyenkor, mert megfagy). Ellenőrizzük azt is, hogy a fűtő- és hűtőrendszer működik-e, hiszen így tudjuk a szélvédőt páramentesen tartani. Autóbuszaink már téli szélvédőmosó folyadékkal indulnak a túrákra, rendszeresen cseréljük az igénybevételtől függően.

Ha a fenti teendőket elvégeztük felkészülten vághatunk neki a télnek.

Balesetmentes közlekedést kíván a Busline!

 

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.