Szakrális kiránduló helyek, buszos túrák

Magyarország csodás ország. Nem csak természeti látnivalókban bővelkedik, hanem egyéb jelentős turisztikai vagy olyan vallási jelentőséggel bíró helyekben is bővelkedik, melyek a vallásos emberek vagy a téma iránt érdeklődő emberek számára fontos lehet, nagy jelentőséggel bírhat.

Buszos túrák

A buszos kirándulások jelentősége nagy és népszerűségük is töretlen. A megfelelő kényelmi fokozattal és műszaki állapotban lévő buszokkal a távolságok ma már könnyedén legyőzhetők, sőt jelentősen hozzátesznek az élmény növeléséhez.

Különféle csoportok részére – például gyerekek, nyugdíjas csoportok, egyesületek, baráti körök – számára a legpraktikusabb, hiszen nyugodt körülmények között, kényelemben és jó társaságban tehetjük meg az utat a kitűzött úticélig.

Hamarosan jön a tavasz, így az országunk területén megtalálható spirituális jelentőséggel bíró látványosságok megtekintése is kitűzendő úti cél lehet.  

Szakrális helyek

Szakrális és vallási eredetű helyek, ahol a nagyobb hatású és pozitív energiák összpontosultak, zarándoklatok és szertartások céljaira szolgáltak, templomoknak, kolostoroknak adnak otthont. Magyarországon számos szakrális épület, emlékhely és zarándokút található, melyek egyedi hangulatuk és szépségük miatt, de akár természeti vagy építészeti szempontból is érdemesek a látogatásra.
 

Máriakéménd - Mária kegyhely 

Máriakéménd Magyarország déli részén Baranya megyében, Pécstől 25 kilométerre található. A búcsújáró hely kialakulása egy csodás jelenéshez kötődik. 1740 áprilisában a Szent Miklós-templom romjai között néhány helybeli kislány füvet gyűjtött, amikor egy mélyedésben a kis Jézust karján tartó Szűzanya fényben tündöklő szobrát pillantották meg. A szobrot nem tudták kiemelni a földből, eltűnt. A jelenés hírére hamarosan jöttek is a zarándokok. 1746-ban kezdték el a régi kápolna helyén egy új nagy templom építését melynek építése 1753-ban fejeződött be.

Bodrogkeresztúr - Reb Steiner Saje Emlékház (Csodarabbik útja zarándokhely része)

A haszid zsidóközösség híres csodarabbija Reb Steiner Saje volt (1851–1925). Egykori lakhelyén kialakított Emlékház népszerű zarándokhely lett, csakúgy, mint a Dereszla - domb oldalában a 18. században alapított zsidótemetőben található sírja, ami fölé óhelt építettek tisztelői.

A közelben található még a Szent Kereszt felmagasztalása tiszteletére szentelt római katolikus templom is, mely 13. századi eredetű. A gótikus templom hajója jelenlegi alakját 1481-ben nyerte el. Gótikus ajtószárnyának vasalásán látható a készítés ideje: 1480. 

Somogyvámos - Krisna - völgy

A Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm a jelentős történelmi múlttal bíró kis somogyi falu, Somogyvámos határában található, a Balatontól 30 km-re. Itt élnek szeretetben és boldogságban a Krisna közösség tagjai. 260 hektáron fekvő kristálytiszta békét sugárzó területük kulturális központ és egyben biofarm is, mely igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára.

Tar - Sztupa

A Mátra aljában, a Zagyva folyó mentén fekvő Tar község határában áll a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark Központja a Kőrösi Csoma Sándor Békesztupa, amely a tudós halálának 150. évfordulója alkalmából épült 1992-ben és maga Őszentsége a Dalai Láma szentelte fel. A sztupa a buddhizmus fontos szimbóluma, a megvilágosodást szimbolizáló kúpszerű szakrális építmény és szent hely. 

A sztupát hitre és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül bárki meglátogathatja. Mindemellett itt nyert elhelyezést a Kőrösi Csoma Sándor életútját bemutató állandó kiállítás. A hely minden nap ingyen megtekinthető.

Sátoraljaújhely

A 15 ezer lakosú hangulatos kisváros az egyik legismertebb zsidó zarándokhely. Több mint másfél évszázada keresik fel a zarándokok a magyarországi haszidizmus megalapítójának, a csodatévő gyógyításairól ismert Teitelbaum Mózes rabbinak a sírját, ki a domboldalon található több száz éves temetőben, egy modern építészeti köntösbe öltöztetett óhelben (kősátor) nyugszik feleségével.

Ezenkívül Sátoraljaújhely legősibb részén található a pálos-piarista rendház, mely ma egyházi kollégiumként működik és a 14. századi gótikus piarista templom.

A városban ezenkívül számos vallási és háborús vagy egyéb történelmi emlékmű, síremlék, templom tekinthető meg, így érdemes akár több napot is szánni az ittlétre. 

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.