A buszok felkészítése a tél kihívásaira

busz téli úton

Az élet nem áll meg csak azért, mert elkezdődik a téli szezon. A kirándulni induló, az üzleti útra utazó vagy éppen a munkahelyi járatokat igénybevevő emberek még a zord viharok és a fagyos hőmérséklet ellenére is számítanak a buszflottánkra, hogy eljussanak úti céljukhoz. Éppen ezért a flottatulajdonosoknak időben meg kell kezdeniük a felkészülést, hogy biztosítsák, buszaik készen állnak mindarra, ami a tél alatt vár rájuk. Ebben a bejegyzésben azt mutatjuk be, hogy hogyan készítjük fel buszainkat a tél kihívásaira.

Rendszeres ellenőrzések elvégzése

A flotta rendszeres ellenőrzése kulcsfontosságú a későbbi, potenciálisan veszélyes problémák megelőzéséhez. Az alacsony hőmérséklet felboríthatja a már meglévő állapotokat, ez pedig különösen igaz télen. Az év többi időszakához képest gyakrabban vizsgáljuk át buszainkat. Az ellenőrzések során felmérjük az összes akkumulátor állapotát, a világítás és az ablaktörlő működőképességét a felmerülő problémákat pedig azonnal elhárítjuk.

Téli gumiabroncsokkal és hólánc

A tapadás elengedhetetlen a jeges utakon való közlekedés során. Ezért a lehető legnagyobb tapadást kell megteremtenünk járműveink számára. Az ellenőrzések mellett tehát időt kell szakítanunk arra is, hogy a hagyományos gumiabroncsokat speciális téli gumiabroncsokra cseréljük. Ezek a gumiabroncsok nagyobb futófelülettel rendelkeznek, mint a többi modell, és hatékonyabban tapadnak az útra csúszós körülmények között. A zord körülmények között azonban a téli gumik önmagukban nem feltétlenül elegendőek, ezért buszainkat hólánccal is felszereljük.

A hűtő- és fűtőrendszerek felkészítése

Minden autóbuszban meg kell vizsgálnunk a hűtőrendszert, szükség esetén pedig fagyálló hűtőfolyadékkal töltjük fel azt. A fűtőkészülékeket szétszereljük, kitisztítjuk, amennyiben szükséges, cseréljük a szűrőket. Megvizsgáljuk a sűrített levegőt használó rendszer működését, megszabadulunk az esetleges szennyezésektől vagy más jellegű problémáktól. Ezek mellett a légszárító betétek állapotát is felmérjük, ha pedig úgy látjuk szükségét, cseréljük azokat.

Esőlepergető folyadék alkalmazása a külső felületeken

Bár a kirándulások tervezése során mindenki arra törekszik, hogy elkerülje az egész napos esőzést vagy havazást, nem mindig kerülhetjük el, hogy veszélyes időjárási körülmények között utaztassunk. A szélvédő védelme és a szabad kilátás megkönnyítése érdekében általában előnyös, ha vékony réteg esőlepergető anyagot viszünk fel. Az ablakmosó folyadékot természetesen fagyállóra cseréljük. A váratlan helyzetekre való tekintettel érdemes lehet egy téli csomag összekészítése is, egy üveg esőlepergető folyadékkal, útszóró sóval és egyéb, hasznos eszközökkel.

Kiképzett járművezetők

Azonban nem elég csak a buszokat felkészíteni a veszélyes körülményekre. A járművezetők kiképzése a tél viszontagságaira legalább ugyanannyira fontos. Ezzel biztosíthatjuk, hogy buszsofőreink képesek elkerülni a veszélyes helyzeteket, megfelelően tudjanak reagálni minden helyzetben és a lehető legjobban teljesítsenek ilyen körülmények között is. A sebességszabályozásra, a távolságtartásra és a kíméletes kormányzásra vonatkozó megfelelő képzés szintén segít csökkenteni a balesetek kockázatát.

Amennyiben további kérdései vannak buszainkkal vagy azok téli felkészítésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.