Közeleg az ősz, és vele együtt a buszos osztálykirándulások időszaka

őszi céges kirándulás

Bár még nagyban tombol a nyár és a rekkenő hőségben sorra dőlnek a melegrekordok, hamarosan újra beköszönt az ősz. És ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a gyermekek visszaülhetnek az iskolapadba és elkezdődhet a tanév. Az őszi tanévkezdet általában remek alkalmat jelent egy kellemes osztálykirándulásra. De hogyan érdemes elkezdeni az utazás megtervezését és megszervezését? Ehhez adunk most néhány tanácsot.

Az úti cél meghatározása és a közlekedési eszköz kiválasztása

Első feladatként logikus lépés az úti cél kiválasztása. Az osztálykirándulások túlnyomó része belföldön történik, ez pedig a mostani bizonytalan helyzetben még nagyobb arányt fog kitenni. A cél kijelölése után már könnyebb dolgunk lesz az optimális közlekedési eszköz megválasztásában. Bérelt busz, távolsági busz vagy éppen vonat? Az esetek nagy részében a legkényelmesebb és legkézenfekvőbb megoldást a busz bérlése jelenti.

A megfelelő busztársaság kiválasztása

Magyarországon számos cég foglalkozik közúti személyszállítással, így szerencsére könnyen találhatunk busztársaságot. Megbízható és minőségi szolgáltatást nyújtó céget találni azonban már nehezebb feladatnak bizonyulhat. Az alacsonyabb ár vonzóbb lehet ugyan, azonban ez általában a szolgáltatás minőségének vagy akár buszok műszaki állapotának romlásával is együtt jár. Első lépésként érdemes lehet több céget is felkeresni és ajánlatot kérni tőlük. Ezek közül aztán kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, a többi szempontot is mérlegelve. De milyen egyéb szempontokról beszélhetünk még?

Értékelések, visszajelzések, weboldal

Szerencsére manapság másodpercek alatt lehet értékelni egy szolgáltatást vagy terméket. Nincs ez másként ebben az esetben sem, hiszen egy egyszerű Google keresés után is könnyedén találhatunk értékeléseket egy adott cégről. Ha esetleg nem találnánk róluk értékeléseket, még mindig kérhetünk referenciákat a cégtől. Érdemes átolvasni a szolgáltató weboldalát is, ahol a közölt információk mellett a megjelenés igényessége is árulkodó lehet.

Minőségi járműpark

Több szempontból is nagyon fontos, hogy csak olyan társaságtól béreljen buszt, amely minőségi, új és megfelelően karbantartott járműparkot üzemeltet. Elsősorban biztonsági megfontolásból, hiszen egy nem megfelelően karbantartott, elöregedett busz fokozott balesetveszélyt jelent. Ez egy nehezebben ellenőrizhető szempont, hiszen a weboldalra feltöltött képek valódisága nem ellenőrzött. Kérheti azonban a megrendelni kívánt busz megtekintését is, így meggyőződve a jármű általános állapotáról.

Amennyiben közvetítőn keresztül kíván szerződést kötni, számolnia kell azzal is, hogy a közvetítő nem tudja felügyelni a buszok állapotát. Egy saját buszállománnyal rendelkező társaság tehát megbízhatóbb ebből a szempontból.

A megfelelő busz kiválasztása

Természetesen a kiválasztott busznak a biztonsági szempontok mellett két másik fontos elvárásnak is meg kell felelnie. Az egyik, magától értetődően a busz mérete. A buszok leírásánál olvasható +2 (ritkábban +3) jelölések a sofőr és idegenvezetői üléseket jelzik. Utóbbin bármilyen, felnőtt korú személy utazhat, azonban fontos megjegyezni, hogy a két sofőrt igénylő utaknál az idegenvezetői ülésen a második sofőr utazik.

A méret mellett a kényelmi szempontokat és a felszereltséget is érdemes szem előtt tartani. A két legfontosabb elem, amit érdemes lehet itt megemlíteni, az a mosdó, illetve a klímaberendezés megléte. Hosszabb utakon a kényelmes ülés mellett fontos lehet például az is, hogy az ülés háttámlája dönthető legyen. Hasznos lehet az is, ha a busz rendelkezik mikrofonnal és hangszórókkal, LCD monitorral és Wi-Fi-vel.

Milyen adatokra lesz szükséged a rendeléshez?

Természetesen a megrendelő nevére és cégnévre, amennyiben van, továbbá a kapcsolattartó telefonszámára és e-mail címére.

A szolgáltatással kapcsolatban meg kell adnia az időpontot, a kiállás és a végzés helyét, a tervezett útvonalat, az igényelt járműtípust és az utasok számát. Indulás előtt pedig le kell adnia az utasok nevét és születési idejét tartalmazó utaslistát.

Kérjen buszbérlés, kisbuszbérlés ajánlatot: gyors válaszadás, kedvező árak!
Minőségi és biztonságos személyszállítás, hazai és nemzetközi útvonalakon.